DB Executive Search Wij gaan voor de perfecte match 
  

 De sleutel tot tevreden sollicitanten? 


Transparantie

Hoe?


Simpel: wees altijd eerlijk en doe wat je zegt.Een aantal voorbeelden:

❌ Niet: Super leuk dat je interesse hebt in deze functie. We nodigen je van harte uit om te solliciteren. Niet geschoten is altijd mis.

✅ Wel: Tof dat je belt, maar ik denk niet dat we je gaan uitnodigen op basis van wat je mij nu vertelt. Het zou zonde van je tijd zijn om te solliciteren. Maar kijk eens naar deze vacature.❌ Niet: Sorry, ik ben er nog niet aan toegekomen om je terug te bellen, want het was ontzettend hectisch hier op werk.

✅ Wel: Sorry ik ben je helemaal vergeten te bellen. Mijn excuses, hoe kan ik je helpen?❌ Niet: Er waren andere kandidaten die beter aansloten op het profiel, maar we nodigen je van harte uit om het een volgende keer weer te proberen.

✅ Wel: We zien helaas geen aanknopingspunten op je cv om een gesprek aan te gaan. Ik vrees over een half jaar nog steeds niet. We raden je aan om eerst dit en dit te verbeteren.


Sollicitanten willen duidelijkheid, eerlijkheid en een goed gevoel. 

Duidelijkheid betekent dat ze weten weten waar ze aan toe zijn en wanneer ze wat kunnen verwachten.

Eerlijkheid betekent niks overdrijven of mooier maken dan het is. De sollicitant moet een goede afweging kunnen maken van zijn of haar kansen en waar ze hun kostbare tijd aan besteden. 

Een goed gevoel creëer je door bovenstaande goed te doen en daarnaast mee te denken met de sollicitant en tips te geven.

Als je dit consequent doet krijg je tevreden sollicitanten.

Zelfs als ze het nu niet zijn geworden. 

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map