DB Executive Search Wij gaan voor de perfecte match 
  

Succesvolle Recruitmentmarketing De ideale recruitmentmarketing mix: 


Starting with USP's
Om talent aan te trekken, te motiveren én te behouden is het ten eerste ontzettend belangrijk dat je aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden hebt.

Als eerste: vermeld altijd,maar dan ook echt altijd het salaris in de vacature! Waarom? Omdat ook daar naar gekeken wordt wanneer iemand op zoek is naar een nieuwe uitdaging. Immers willen de meeste mensen er op vooruitgaan of op z'n minst een goed basissalaris ontvangen. Tip: Je kunt een salaris "vanaf - tot" vermelden en eventueel dat meer salaris bespreekbaar is. 

Een goed salaris is leuk, maar niet voldoende.
Met de secundaire arbeidsvoorwaarden maak jij het verschil!

Om te weten te komen wat de wensen van toekomstige kandidaten zij, ga je om te beginnen in gesprek met je huidige medewerkers. Misschien denk je te weten wat jouw medewerkers waarderen, toch komen uit zulke gesprekken vaak nieuwe inzichten naar boven.

Wat ideeën:

  • Opleidingsmogelijkheden zoals de mogelijkheid om branche gerelateerde events bij te wonen, gespecialiseerde trainingen of cursussen, een bibliotheek met gratis boeken.
  • Relaxmomenten zoals een vrijdagmiddagborrel, teambuildingsactiviteiten, bijzondere teamuitjes, een wedstrijdje tafelvoetbal, tafeltennis of FIFA.   
  • Gratis onbeperkt fruit en/of dagelijks of wekelijks een geheel verzorgde gezonde lunch.
  • Sportieve activiteiten zoals korting op een sportschoolabonnement, een wekelijkse training met een personal trainer, een wekelijkse danssessie, of gezamenlijk een dagje zeilen.
  • Duurzame initiatieven zoals inzamelingen voor goede doelen of acties voor het milieu van de lokale omgeving.

Het is heel simpel:  Een vacature met aantrekkelijke voorwaarden is nu eenmaal gemakkelijker in te vullen. 


Employer Branding 
Naamsbekendheid krijg je door veelvuldig zichtbaar te zijn: Laat veel van je horen, in de vorm van doorlopende campagnes, reclames, social media en andere uitingen. Blijf de aandacht trekken en werk aan het imago van jouw merk. 
Een paar ideeën:
Meet & Greet  >> pop up stand op eigen terrein  barista en/of foodtruck, flyer en goodie bag
Speeddating >> een gave locatie (buiten of binnen), hapjes, folder en goodie bag
Tik Tok >> tof thema zoals "foute kersttruiendag" of  "Happy Borreldag" 


 

Video's zijn de perfecte toevoeging
Niet de standaard video waarin een medewerker vertelt over de werkzaamheden en doorgroeimogelijkheden, denk out of the box! Bijvoorbeeld een quiz of serie waarin je huidige medewerkers een rol spelen, of een verhaal. Maak het pakkend en anders dan anders.


Sourcen via LinkedIn
Via LinkedIn is het belangrijk dat je iemand persoonlijk benadert, stuur bijvoorbeeld altijd eerst een connectieverzoek. Wanneer het verzoek wordt geaccepteerd kun je een persoonlijk bericht, spraakbericht of videoboodschap sturen: spreek de persoon met naam aan en vertel waarom haar of zijn profiel jou aanspreekt, wie jij bent, wie jullie als organisatie zijn en wat jullie zoeken.

Krijg je geen reactie van een kandidaat? Geen reactie hoeft niet te betekenen dat de kandidaat geen interesse heeft. Er kunnen tal van redenen zijn waarom iemand niet gelijk geageerd.Stuur daarom na twee weken een reminder, een kort berichtje waarin je vraagt of ze jouw boodschap hebben ontvangen. Hoor je daarna nog niets, dan houdt het op.
Let's meet up for coffee

Wij helpen je graag met het uitwerken van ideeën en/of bij de uitvoering van een campagne. 

 

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map